top of page
3Q1A4275-2_edited.jpg
Brainspotting

Voor volwassenen en adolescenten 

"The eyes tell more than words could ever say.”

Brainspotting is een vorm van therapie die is ontwikkeld door Dr. David Grand. Het richt zich op het identificeren, verwerken en loslaten van trauma en andere emotionele blokkades die in de hersenen en het lichaam worden opgeslagen.

 

Brainspotting maakt gebruik van de relatie tussen oogpositie en de verwerking van trauma en emotionele spanning. Tijdens een brainspotting-sessie helpt de therapeut de cliënt een "brainspot" te lokaliseren.

Een brainspot is een oogpositie die overeenkomt met de bron van emotionele en fysieke spanning in het lichaam. Dit kan worden geassocieerd met traumatische ervaringen, onverwerkte emoties of andere psychologische blokkades.

Terwijl de cliënt gefocust is op de brainspot, wordt de therapeut een getuige van de innerlijke ervaring van de cliënt en faciliteert het proces van verwerking en genezing. Dit kan gebeuren door middel van bilaterale stimulatie.

De cliënt wordt aangemoedigd om de opkomende gevoelens, sensaties, beelden of herinneringen te verkennen en te ervaren, terwijl de therapeut ondersteuning biedt.

 

Het doel van brainspotting is om toegang te krijgen tot de diepe delen van de hersenen en het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

 

Het kan helpen bij het verlichten van emotionele spanning, het verwerken van trauma, het verminderen van angst en depressie, het verbeteren van prestaties en het bevorderen van persoonlijke groei.

Ogen

Bij welke therapeuten kan je terecht?

Bij Inge kan je terecht voor brainspotting. 

Bij Meghan kan je terecht voor lichaamsgerichte trauma therapie.

Neem gerust eens een kijkje op de teampagina.

Heb je verdere vragen?

Stuur ons gerust een mailtje hieronder.

 

   info@healingstories.net  |  +(32)489620032  | Boulevard de la cambre 72, 1000 Brussel
bottom of page