ingesnijders-7033_edited.jpg

"The only impossible journey is
the one you never begin. "

 

Healing Stories is een plek waar diegene die het even moeilijk heeft, de tijd en ruimte krijgt om te herstellen (van spanningen in relaties, rouw, twijfels over jezelf, depressieve gevoelens...). Er wordt veel aandacht besteed aan het herstel, inzicht, patronen, de eigen persoonlijkheid en het specifieke van elke problematiek. Openheid, vertrouwen en een veilige communicatie staan centraal.

"Een plaats om volledig jezelf te mogen zijn,

weer op adem te komen.

In dialoog, met elkaar en met jezelf."

 

Ons lichaam, onze emoties en ons onderbewustzijn hebben verschillende manieren om zich te uiten.

Afhankelijk van elk individu en de hulpvraag wordt er gewerkt met therapeutische oefeningen. 

Het unieke hiervan is de ruimte voor eigen taal en het aanbieden van inzichten in het persoonlijke proces en in toepasbare denk- en verwerkingskaders.

ingesnijders-6974_edited.jpg

Wat cliënten zeggen:

“Inge geeft vertrouwen en rust. Ik ging twijfelend naar het eerste gesprek, niet wetende wat mijn vraag eigenlijk was. Inge stelde me direct gerust en na het eerste gesprek werden dingen al een stuk duidelijker. Ze werkt door middel van gesprekken maar ook oefeningen.

Ik vond dat deze oefeningen ook veel inzicht gaven.”​

 

Achtergrond ?

Inge heeft een achtergrond in Geneeskunde, creatieve therapie, de opleiding tot loopbaan begeleider gevolgd en recent de opleiding tot integratief psychotherapeut aan de Academie voor Integratieve Psychologie en Psychotherapie. Leergierig en altijd opzoek naar verbetering volgde ze de training 'Therapeutisch werken met kinderen en boosheid'. Ze werkt met gesprekstherapie en verschillende creatieve therapeutische oefeningen. Deze oefeningen geven inzicht in dagdagelijkse handelingen, gedachtes en terugkerende situaties. Alle oefeningen worden ingezet om het uiteindelijke doel te bereiken: mensen begeleiden naar een kwaliteitsvoller leven met minder klachten.

Schermafbeelding 2021-02-23 om 10.04.27.png

Voor wie?

Volwassenen, jongeren en kinderen.

Veel voorkomende klachten zijn:

- Stress.

- Angsten, paniek.

- Faalangst.

- Verdiet, depressie.

- Communicatie moeilijkheden, je niet goed kunnen uiten.

- Onzekerheid en moeite met grenzen stellen.

- Relatie problemen.

- Boosheid, agressie.

- Dwanggedachten.

- (chronische) Pijn en vermoeidheid.

- Keuze stress.

- Burnout.

- Eenzaamheid.

- Je gewoon niet goed voelen. 

 

Kosten?

Consultatie - 60 minuten - 60 euro

Consultatie - 45 minuten - 45 euro

Eerste intake gesprek - 1.30 minuten - 90 euro

Loopbaan begeleiding - 10 euro per sessie met VDAB loopbaancheques 

 

Mutualiteit 

Sommige mutualiteiten betalen onder bepaalde voorwaarden consultaties bij een therapeut (gedeeltelijk) terug. Omdat de mutualiteiten hier regionaal over beslissen kan dit regelmatig wijzigen. Informeer daarom steeds bij uw eigen plaatselijke mutualiteit. 

Hoeveel u precies terugbetaald krijgt, is afhankelijk van uw specifieke situatie (bijvoorbeeld al dan niet verhoogde tegemoetkoming). Deze informatie kan u normaal steeds opvragen bij uw mutualiteit.

Creatieve therapie is een handelings- en ervaringsgerichte vorm van therapie.

De ervaring doe je op door te handelen, door waar te nemen en te reflecteren over de ervaringen in en naar aanleiding van het toegepaste medium. (bv. beweging, beeldend)

Bij creatieve therapie combineren we verschillende middelen en tools afhankelijk van de wens en hulpvraag.

Soms loopt het leven anders dan we willen, lopen we vast of hebben we geen overzicht meer. Door creatieve therapie gecombineerd met coaching technieken ondersteunen we je om terug in contact te komen met jezelf en inzicht te krijgen.

We bieden concrete handvaten aan om stap voor stap te zijn of worden wie je werkelijk bent.